CYBEX Anoris T I-size, het eerste autostoeltje met ingebouwde airbag, is uitgeroepen tot veiligste autostoeltje aller tijden

Bayreuth, 25 mei 2022 – Het is officieel: de ANORIS T i-Size, het eerste autostoeltje met ingebouwde airbag, is volgens de tests van de onafhankelijke Europese organisaties ADAC, Stiftung Warentest en OAMTC het beste autostoeltje ooit. Met deze historische resultaten van de ANORIS T i-Size bevestigt CYBEX eens te meer zijn leiderspositie en cruciale rol in autoveiligheid.

Met een algemeen cijfer van 1,5 behaalt het revolutionaire autostoeltje van CYBEX de topscore in alle categorieën. “5 sterren” van OAMTC, vermelding “ZEER GOED” van ADAC… allemaal zijn ze het erover eens dat de veiligheid van de in de rijrichting geïnstalleerde ANORIS T i-Size die van de stoeltjes tegen de rijrichting in evenaart en zelfs overtreft.

Zijn historische score van 0,9 bij zowel een frontale als een zijwaartse schok beloont meer dan 15 jaar onderzoek en ontwikkeling. Deze resultaten bewijzen alle voordelen van de nieuwe airbagtechnologie die het merk ontwikkeld heeft, en verankeren zijn positie als leider van de sector.

Alles begon meer dan 15 jaar geleden, toen Martin Pos de uitdaging aanging om het veiligst mogelijke autostoeltje te ontwerpen, zelfs in de rijrichting.

“De vraag was nooit OF dat zou lukken, alleen WANNEER. Airbags zijn al tientallen jaren lang essentiële veiligheidsvoorzieningen in de auto. Ze beschermen volwassenen tegen ernstige letsels bij een ongeval. Sinds de oprichting van CYBEX in 2005 hadden wij de ambitie om een autostoeltje te maken dat die technologie ook voor kinderen toegankelijk zou maken. Dankzij het harde werk van ons ontwikkelingsteam de afgelopen 15 jaar en de nieuwe technologieën ontvangen wij vandaag deze onbetwistbare erkenning door ADAC en de StiWa, waar we erg trots op zijn”, verklaart de oprichter van het bedrijf.
Martin Pos
Martin Pos
“De bescherming van jonge kinderen is altijd een uitdaging geweest. Hun hoofd is veel zwaarder dan hun lichaam en hun nekspieren zijn nog niet volledig ontwikkeld”, vertelt Franz Peleska, Hoofd Ontwikkeling. “De ANORIS T i-Size heeft een in het veiligheidskussen ingebouwde airbag die zich bij een frontale schok in de vorm van een C opent en heel het lichaam van het kind beschermt, nog voor dat heeft kunnen bewegen. En het belangrijkste: het hoofd en de nek, de gevoeligste zones, worden perfect beschermd.”


DETAILS VAN DE SCORES:

ADAC, OAMTC, Stiftung Warentest en TCS geven de prestaties bij een frontale en zijwaartse schok een score van 0,9 – een unicum in de geschiedenis van de tests!

  • VEILIGHEID (algemene score 1,2 - zijwaartse en frontale crashtest 0,9):

De ingebouwde airbagtechnologie van de ANORIS T i-Size heeft zijn efficiëntie in de crashtests bewezen. De resultaten illustreren de voordelen van de nieuwe airbagtechnologie, want de ANORIS T i-Size van CYBEX presteert zelfs beter dan tegen de rijrichting in geplaatste stoeltjes.

  • GEBRUIKSGEMAK (1,8):

De installatie van de ANORIS T i-Size is intuïtief en sluit elke vergissing uit, dankzij een led-scherm dat meteen aangeeft of het stoeltje goed geplaatst is. Het verstelbare veiligheidskussen wordt met één klik gesloten, voor een snelle, veilige en ergonomische installatie.

  • ERGONOMIE (1,9):

Dankzij de ANORIS T i-Size reist het kind in de rijrichting, zodat het beter om zich heen kan kijken en meer ruimte heeft. Het kind heeft in elk groeistadium voldoende plaats om zich uit rekken en vrij te bewegen. Dankzij de in drie standen verstelbare helling vindt men gemakkelijk de comfortabelste houding voor het kind, terwijl het met één klik sluitende veiligheidskussen de installatie voor de ouders vergemakkelijkt.


VEILIGHEID IN ENKELE MILLISECONDEN DANKZIJ DE INNOVERENDE TECHNOLOGIE VAN DE AIRBAG IN HET VEILIGHEIDSKUSSEN

In een klassiek in de rijrichting geplaatst autostoeltje wordt het kind vastgemaakt met een harnas met riemen en zal zijn hoofd bij een frontale schok naar voren worden geslingerd. Om dat effect tegen te gaan, beschermt de in het veiligheidskussen ingebouwde airbag de meest kwetsbare zones: het hoofd en de nek. Het stoeltje bevat een chip die om de 5 milliseconden een noodstop of een frontale schok detecteert. De airbag wordt dan in enkele milliseconden geactiveerd en opent zich nog voor het lichaam van het kind de tijd heeft om te bewegen.

  • In het veiligheidskussen ingebouwde airbag voor een veiligheid zonder compromissen
  • Comfort in de rijrichting: meer ruimte voor de benen en directe interactie met het kind
  • ONE CLIC-veiligheidskussen om het kind in enkele seconden vast te maken
  • Led-verklikker op de steunpoot voor een perfecte installatie

KENMERKEN:

Vanaf 15 maanden tot ongeveer 6 jaar: van 76 tot 115 cm ​
Gewicht van het stoeltje: 12 kg
Afmetingen: L 440 mm x B 615 mm x H 665 mm
In 7 kleuren verkrijgbaar.

Prijs: 749,95 €


HET ONDERZOEKSCENTRUM VAN CYBEX: UITMUNTEND IN AUTOVEILIGHEID

Sinds 11 april 2019 beschikt CYBEX over zijn eigen testlijn in de hoofdzetel in het Duitse Bayreuth. Deze crashtestinstallatie is de eerste stap van het nieuwe onderzoekscentrum dat het merk geopend heeft om de technische kwaliteiten van zijn autostoelen doorlopend te verbeteren en de veiligheid van de kinderen in de auto nog beter te garanderen. CYBEX heeft zich altijd in die zin geëngageerd en wil de risico’s tot het absolute minimum beperken. De vele bekroningen door onafhankelijke testorganismen zoals ADAC of de Stiftung Warentest tonen dat het dagelijkse werk van de teams van CYBEX vruchten afwerpt.

“Wij rusten niet op onze lauweren”, zegt Johannes Schlamminger, CEO van CYBEX. “Met onze eigen crashtestinstallatie en het Onderzoekscentrum van CYBEX investeren wij in een veiligere toekomst voor de kinderen dankzij innoverende producten van topkwaliteit. De ouders kunnen op ons rekenen!”

OVER CYBEX

CYBEX staat bekend om zijn veilige, innoverende en op lifestyle gerichte kinderproducten. CYBEX wil het leven van de ouders radicaal veranderen en het schijnbaar onmogelijke waarmaken. Die visie komt tot uiting in het SDF-principe: Safety (superieure veiligheid), Design (opvallende vormgeving) en Functionality (slimme functionaliteit).

Met zijn spitstechnologie verzekert CYBEX een maximaal comfort voor de kinderen en voldoet het aan de internationale veiligheidsnormen. De details en de materialen van de producten zijn zorgvuldig bestudeerd voor een gebruiksvriendelijkheid in alle dagelijkse situaties. Met CYBEX als bondgenoot kunnen de ouders ten volle van hun leven met baby genieten!

Ga voor meer informatie naar https://cybex-online.com/nl-be/autostoelen/anoris-t-isize

Perscontact

Agence Les Fées de la Com – Nathalie Cohen
Tel. 01 47 43 04 95 -
contact@lesfeesdelacom.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CYBEX

CYBEX ontwikkelt veilige, innovatieve en lifestyle georiënteerde producten voor baby’s en kinderen. We willen het onmogelijke mogelijk maken en daarom volgen we het CYBEX D.S.F. innovatie-motto: uniek ontwerp (Design) gecombineerd met de hoogste veiligheidsstandaarden (Safety) en kwaliteit, alsmede intelligente functionaliteit (Functionality). Begin 2014 is het Duitse CYBEX gefuseerd met Goodbaby International Holding Limited. De groep is een van de toonaangevende bedrijven voor ontwikkeling en productie van kinder- en tienerproducten, met een hoofdkwartier in China. Voor meer informatie: www.cybex-online.com