De solution Z i-Fix van CYBEX triomfeert in de ADAC-tests

Bayreuth, 09.06.2020 – CYBEX, het onovertroffen kindermerk, bewijst eens te meer zijn leiderspositie en zijn cruciale rol in de autoveiligheid, met een nieuwe stoel die in alle crashtests triomfen viert.

De Solution Z i-Fix, een autostoel van de groep 2/3 die in 2019 op de markt kwam, heeft de hoogste score behaald in de crashtests van 27/05 van de onafhankelijke Duitse instituten Stiftung Warentest, ADAC, OAMTC en TCS.

Met een schitterende score van 1,9 is de Solution Z i-Fix de “TEST WINNER”, als bewijs van zijn veiligheid, gebruiksgemak en ergonomie. Die drie categorieën hebben geen geheimen voor de Solution Z i-Fix, die uitblinkt met premium functies zoals een afstelling in de hoogte en de breedte, een kantelbare hoofdsteun en versterkte zijdelingse hoofdbeschermers.

De Solution Z i-Fix is een autostoel die meegroeit met kinderen van 3 tot 12 jaar en hen altijd een optimaal comfort en de grootste veiligheid garandeert.

  • Veiligheid (1,8): De kantelbare hoofdsteun van de Solution Z i-Fix – een eigen technologie van CYBEX – heeft in de crashtests zijn effectiviteit bewezen. Hij ondersteunt het hoofd van het kind terwijl het slaapt. Het hoofd blijft altijd in de beschermingszone van de stoel, wat cruciaal is in het geval van een zijdelingse botsing.
  • Gebruiksgemak (1,9): Zoals de meeste producten van CYBEX kan ook de Solution Z i-Fix volledig met één hand worden afgesteld. Met een handgreep achter de hoofdsteun worden de hoogte en de breedte van de stoel tegelijkertijd geregeld, om hem heel nauwkeurig aan te passen aan de groei van het kind. Men kan de hoofdsteun naar achter kantelen door hem even op te lichten, zodat het kind comfortabel en volstrekt veilig kan dutten. Dankzij het ISOFIX-systeem wordt de Solution Z i-Fix heel gemakkelijk in de auto vastgemaakt, voor meer veiligheid en stabiliteit.
  • Ergonomie (2,1): De Solution Z i-Fix groeit mee met het kind van 3 tot 12 jaar. De hoofdsteun is in 12 posities verstelbaar en de rug wordt tegelijkertijd in de hoogte en in de breedte aangepast zodat elk kind comfortabel zit.

Ventilatiesysteem | ISOFIX | Van 3 tot 12 jaar | L 40,5 x B 53 x H 62,5 cm | 7 kleuren | gewicht: 7,2 kg | Prijs: 239,95 €

* Hoe dichter bij 1, hoe beter de score

Het onderzoekscentrum van CYBEX, uitmuntendheid in autoveiligheid

Sinds 11 april 2019 heeft CYBEX zijn eigen testlijn in zijn zetel in het Duitse Bayreuth. Deze installatie voor crashtests is het eerste initiatief van het nieuwe onderzoekscentrum, dat de technische aspecten van de autostoelen blijft perfectioneren om de veiligheid van de kinderen in de auto te garanderen.

CYBEX heeft zich altijd ingezet voor meer veiligheid en minder risico’s voor kinderen in de auto. De vele bekroningen die het van onafhankelijke testinstituten zoals ADAC en de Stiftung Warentest heeft ontvangen, bewijzen dat het dagelijks werk van de mensen van CYBEX vrucht afwerpt. “Wij rusten niet op onze lauweren”, zegt Johannes Schlamminger, CEO van CYBEX. “Met onze eigen installatie voor crashtests en het Onderzoekscentrum van CYBEX investeren wij in een veiligere toekomst met innoverende producten van topkwaliteit voor de veiligheid van kinderen. Ouders en kinderen kunnen op ons rekenen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CYBEX

CYBEX ontwikkelt veilige, innovatieve en lifestyle georiënteerde producten voor baby’s en kinderen. We willen het onmogelijke mogelijk maken en daarom volgen we het CYBEX D.S.F. innovatie-motto: uniek ontwerp (Design) gecombineerd met de hoogste veiligheidsstandaarden (Safety) en kwaliteit, alsmede intelligente functionaliteit (Functionality). Begin 2014 is het Duitse CYBEX gefuseerd met Goodbaby International Holding Limited. De groep is een van de toonaangevende bedrijven voor ontwikkeling en productie van kinder- en tienerproducten, met een hoofdkwartier in China. Voor meer informatie: www.cybex-online.com