Een kus van de juf en een bank vooruit voor CYBEX

Sirona Z i-Size en Cloud Z i-Size scoren hoog op Europese ADAC autostoelentest

Afgelopen maand voerde ADAC in Beiroet een crashtest uit met autostoeltjes van verschillende Europese fabrikanten. Het Duitse label CYBEX scoorde erg goed waarbij Sirona Z i-Size en Coud Z i-Size tot één van de beste producten werden uitgeroepen. Beide autostoeltjes kregen de notering "goed" met een score van 1.7 voor de Cloud Z i-Size en 1,9 voor Sirona Z i-size.

Deze uitstekende resultaten voor de Sirona Z i-Size heeft CYBEX te danken aan de mooie prestaties in verschillende testcategorieën :

  • Veiligheid (1.5): Zowel de geïntegreerde L.S.P. (linear side-impact protection) als de schokabsorberende cocon bieden een uitstekende bescherming. ADAC quoteerde de CYBEX Sirona Z i-Size als "Zeer Goed" voor veiligheid bij zijwaartse aanrijding en "Goed" bij frontale aanrijding. Deze score is erg moeilijk te behalen voor autostoeltjes voor kinderen tot 4 jaar.
  • Gebruiksgemak (2.4): De CYBEX Sirona Z i-Size kan snel en gemakkelijk bevestigd worden op de basis (Base Z). Installatie aanwijzingen helpen een eventueel slecht gebruik voorkomen.
  • Ergonomie (1.9): De autostoel biedt 5 zit- en ligposities.

De CYBEX Sirona Z i-Size is een autostoel die tegen de rijrichting in staat. Dit is de veiligste manier om een kind kleiner dan 105 cm te vervoeren. Bovendien is deze autostoel geschikt voor boorlingen en babies van 45 cm tot 105 cm. Daarnaast is de autostoel ook erg gebruiksvriendelijk dankzij een speciale instappositie waarbij je als ouder het kind gemakkelijk in en uit het zitje kan nemen. De CYBEX Sirona Z i-Size komt op 349,95 euro.

CYBEX Sirona Z i-Size
CYBEX Sirona Z i-Size

Ook de CYBEX Cloud Z i-Size werd aan verschillende crashtests onderworpen en behaalde dezelfde "Goed" score als de CYBEX Sirona Z i-Size, enkel bij gebruik in de positie tegen de rijrichting. We zetten de exacte prestaties in de verschillende testcategorieën even op een rijtje :

  • Veiligheid (1.4): Zowel de geïntegreerde L.S.P. (linear side-impact protection) als de schokabsorberende cocon bieden een uitstekende bescherming. ADAC quoteerde de CYBEX Cloud Z i-Size als "Zeer Goed" voor veiligheid zowel bij zijwaartse als voorwaartse aanrijding. Dit onderscheidt de Cloud Z van alle andere autostoeltjes in deze test.
  • Gebruiksgemak (2.0): De CYBEX Cloud Z i-Size kan met de veiligheidsgordel van de wagen bevestigd worden als de auto niet voorzien is van ISOFIX. De autostoel kan ook gemakkelijk bevestigd worden op de Base Z waarbij het zitje ook naar de deuropening gedraaid kan worden.
  • Ergonomie (1.6): Deze autostoel heeft 11 positiemogelijkheden in de hoogte met een geïntegreerde riem gids. De stoel kan op deze manier meegroeien met het kind. Een uitneembaar baby-setje voor pasgeborenen zorgt ervoor dat kleine en premature babies bijna volledig plat kunnen liggen.

De CYBEX Cloud Z i-Size is geschikt voor boorlingen en babies van 45 cm tot 87 cm (max. 13 kg) en komt op 259,95 euro.

CYBEX Cloud Z i-Size
CYBEX Cloud Z i-Size

Beide autostoelen maken deel uit van het CYBEX Z-Line modulair systeem en kunnen beide gemakkelijk geïnstalleerd worden in de wagen met de Base Z (219,95 euro). De combinatie van beide autostoelen garandeert een optimale veiligheid voor het kind vanaf de geboorte tot een grootte van 105 cm (ongeveer 4 jaar).

Over CYBEX
Het Duitse bedrijf CYBEX, opgericht in 2005, is wereldwijd bekend voor iconisch design, innovatieve technologie, goede functionaliteit en superieure veiligheid bij alle producten voor stijlvolle toekomstige ouders. Begin 2014 werd CYBEX deel van Goodbaby International Holding Limited. De groep is één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van ontwikkeling en productie voor toebehoren voor kinderen en jongeren.
www.cybex-online.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CYBEX

CYBEX ontwikkelt veilige, innovatieve en lifestyle georiënteerde producten voor baby’s en kinderen. We willen het onmogelijke mogelijk maken en daarom volgen we het CYBEX D.S.F. innovatie-motto: uniek ontwerp (Design) gecombineerd met de hoogste veiligheidsstandaarden (Safety) en kwaliteit, alsmede intelligente functionaliteit (Functionality). Begin 2014 is het Duitse CYBEX gefuseerd met Goodbaby International Holding Limited. De groep is een van de toonaangevende bedrijven voor ontwikkeling en productie van kinder- en tienerproducten, met een hoofdkwartier in China. Voor meer informatie: www.cybex-online.com