Een nieuwe weg voorwaarts: CYBEX lanceert eerste autostoel met ingebouwde lichaamsairbag

Bayreuth, 18 november 2021 – CYBEX, de Duitse fabrikant van innovatieve autostoelen en kinderwagens, hertekent de wereld van de kinderveiligheid met de lancering van de Anoris T i-Size. CYBEX Anoris verlegt grenzen in de sector op het gebied van veiligheid, dankzij de ingebouwde airbagtechnologie. Doordat het kind naar voor kijkt, kan het veel makkelijker in interactie gaan met de bestuurder. De Anoris T i-Size is eenvoudig te installeren en biedt aanzienlijk meer beenruimte, comfort en gebruiksgemak.

In 2012 zorgde CYBEX voor een ware revolutie op de markt met zijn meervoudig bekroonde, in de rijrichting geplaatste autostoel, de CYBEX Sirona. Het unieke rotatiemechanisme van de Sirona om het kind makkelijk in de stoel te zetten en zijn uitstekende veiligheidsscores zijn sindsdien de nieuwe standaard in de sector geworden. Negen jaar later pioniert CYBEX opnieuw met de lancering van de nieuwe Anoris T i-Size.

Martin Pos, de oprichter van CYBEX: “De vraag was nooit of, maar eerder wanneer. Airbags zijn al decennialang essentiële veiligheidsfuncties in voertuigen, en beschermen volwassenen bij een ongeval tegen ernstige letsels. Sinds de oprichting van CYBEX in 2005 hadden we een visie van een autostoel die deze technologie ook toegankelijk zou maken voor kinderen. Dankzij het harde werk van ons ontwikkelingsteam de voorbije 16 jaar en nieuwe technologieën, stellen wij met veel trots de CYBEX Anoris T i-Size voor.”

Veiligheid in milliseconden met onze innovatieve ingebouwde airbagtechnologie

In een traditionele, in de rijrichting geplaatste autostoel wordt het kind vastgemaakt met harnasriempjes. Hierdoor ondergaat het hoofdje bij een frontale aanrijding een bruuske voorwaartse schok. De ingebouwde airbag van het impactscherm van de Anoris T i-Size beschermt zowel het fragiele hoofdje als de nek. De airbag wordt in milliseconden geactiveerd en gaat als een C-vormig scherm open voor het kind. De lichaamsairbag biedt in geval van een frontale aanrijding ongeveer 50%* meer bescherming dan traditionele, in de rijrichting geplaatste autostoelen met een harnassysteem. Maar ook vergeleken met traditionele, tegen de rijrichting geplaatste autostoelen bevestigt de Anoris zijn veiligheid zonder compromissen – met betere algemene prestaties op het gebied van passieve veiligheid.

Meer is meer! In de rijrichting geplaatst, verhoogde passieve veiligheid, meer beenruimte en onbeperkte interactie

Als de bestuurder zich omdraait tijdens het rijden ontstaan soms gevaarlijke situaties. Doordat de Anoris T i-Size in de rijrichting wordt geplaatst, kunnen ouders makkelijker in interactie gaan met hun kinderen door in de achteruitkijkspiegel te kijken.

Comfortabel en moeiteloos meegroeien

De Anoris T i-Size maakt lange ritten nog comfortabeler door kinderen tot zes jaar (twee jaar langer dan traditionele autostoelen) voldoende beenruimte te bieden. Tijdens langere trips kunnen grotere kinderen hun voeten laten bengelen zonder dat ze zich beperkt voelen.

De autostoel werd ontwikkeld in overeenstemming met de UN R129/03-standaard en is geschikt voor kinderen vanaf 76 centimeter. Maar de stoel is ook makkelijk aan te passen aan kinderen tot zes jaar (of tot een lengte van 115 cm en een maximumgewicht van 21 kg). Ouders kunnen de stoel in drie comfortabele posities zetten, zodat kinderen tijdens langere ritten makkelijk in slaap kunnen vallen.

De Anoris T i-Size zal eind november 2021 in de winkel verkrijgbaar zijn tegen een catalogusprijs van 699,95 euro.

* Deze waarde is afgeleid van de resultaten van interne crashtests waarbij rekening werd gehouden met de ADAC-criteria voor frontale crashtests (2021).


Over CYBEX

Voor CYBEX zijn veiligheid, innovatie en lifestyle het allerbelangrijkste. Het Duitse merk ontwikkelt producten die het dagelijks leven van ouders en kinderen veiliger en comfortabeler maken. Alle producten worden vervaardigd volgens het CYBEX D.S.F.-innovatieprincipe, de unieke combinatie van een opvallend design, de hoogste veiligheidsstandaarden en intelligente functies – “for all tomorrow’s people”.

Surf naar www.cybex-online.com/de voor meer informatie over CYBEX.

Perscontact

Eline Vervloet

PR Manager

T: +32 (0)4 84 18 52 13,

M: eline@mmbsy.com

 


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CYBEX

CYBEX ontwikkelt veilige, innovatieve en lifestyle georiënteerde producten voor baby’s en kinderen. We willen het onmogelijke mogelijk maken en daarom volgen we het CYBEX D.S.F. innovatie-motto: uniek ontwerp (Design) gecombineerd met de hoogste veiligheidsstandaarden (Safety) en kwaliteit, alsmede intelligente functionaliteit (Functionality). Begin 2014 is het Duitse CYBEX gefuseerd met Goodbaby International Holding Limited. De groep is een van de toonaangevende bedrijven voor ontwikkeling en productie van kinder- en tienerproducten, met een hoofdkwartier in China. Voor meer informatie: www.cybex-online.com